BLOG

8 SERVIS PINDAH BARANG REMBAU MOVERS

servis pindah rumah
Rembau Movers Services

8 SERVIS PINDAH BARANG REMBAU MOVERS

Servis pindah barang yang ditawarkan oleh Rembau Movers meliputi Seluruh Malaysia ( Semenanjung, Sabah, Sarawak & Labuan) serta Luar Negara seperti United Kingdom & Norway.

8 servis pindah barang yang Rembau Movers tawarkan ialah:

 1. Air Freight
 2. Sea Freight
 3. Warehousing
 4. House Movers
 5. Office movers
 6. Safety Box Movers
 7. Piano Movers
 8. Shipping Vehicles

Semua servis pindah barang ini mengikut harga dan keperluan pelanggan. Untuk tahu lebih lanjut boleh hubungi kami untuk kami beri FREE QUOTATION (Tekan Sini)

Okay! Letss Jomm kita tengok Servis pindah barang kami!

 

HOUSE MOVERS

House Movers
House Mover

House Movers adalah servis utama Rembau Movers iaitu Servis pindah rumah. Kami menyediakan 3 pakej untuk Large Moving Small Moving. Semua jenis rumah kami boleh bantu pindahkan, daripada rumah flat sehingga rumah Villa.

3 pakej yang disediakan adalah:

 1. Gold Package
 2. Silver Package
 3. Bronze Package

Lori untuk pindah yang digunakan:

 1. Lori 1 tan
 2. Lori 3 tan
 3. Lori 5 tan

Untuk ketahui lebih lanjut berkenaan pakej – pakej tersebut, boleh hubungi kami untuk dapatkan FREE QUOTATION (Tekan Sini)

 

OFFICE MOVERS

Office Movers
Moving at JKM Kuala Pilah Office

Office Movers ialah servis pindah pejabat. Kami mempunyai pengalaman pemindahan pejabat besar mahupun kecil. Semua tugas pemindahan dilakukan dengan teliti dan cermat kerana itu adalah prinsip Rembau Movers untuk kepuasan pelanggan kami.

Lori untuk pindah yang digunakan:

 • Lori 1 tan
 • Lori 3 tan
 • Lori 5 tan
 • Lori 10 tan

 

SAFETY BOX MOVERS

Safety Box Movers
Moving a Safety Box

Safety Box Movers ialah servis pemindahan peti besi atau peti keselamatan. Proses pemindahan peti besi atau peti keselamatan ini perlu dilakukan secara berhati – hati. Sekiranya tidak berhati – hati, akan mengakibatkan kerosakkan kepada peti tersebut dan menelan kos yang besar. Rembau Movers lakukan pemindahan peti ini dengan penuh hati – hati. semua pelanggan kami sangat berpuas hati.

 

PIANO MOVERS

Wrapping Piano
Wrapping a piano

Piano Movers ialah servis pemindahan piano. Ada pelbagai saiz piano yang kami sudah pindahkan, daripada saiz kecil sehingga saiz besar.

Cara pemindahan piano sangat berhati – hati kerana alat muzik ini sangat berat dan fragile, memerlukan tenaga pakar untuk memindahkan dengan tiada kerosakan dan selamat ke destinasi yang pelanggan tentukan.

 

SHIPPING VEHICLES

Kapal Roro
Car unloading from Roro Ship

Shipping Vehicles ialah memindahkan kenderaan daripada 1 destinasi kepada 1 destinasi. Kami menawarkan Door to Door Service dengan menghantar kenderaan anda terus kepada rumah anda atau lokasi yang anda mahukan.

Ada pengangkutan khas untuk memindahkan kenderaan anda. untuk dalam kawasan Negeri-Negeri Semenanjung sahaja, kami akan menggunakan Car Carrier. Sekiranya ingin memindahkan kenderaan ke Sabah/Sarawak atau sebaliknya, kami akan menggunakan Kapal Ro-ro, Kapal khas untuk memindahkan kenderaan.

 

WAREHOUSING

Warehousing
Warehousing arrangement

Warehousing adalah servis untuk penyimpanan barang-barang anda sebagai transit sebelum perpindahan ke destinasi yang anda mahukan.

Sebagai contoh, anda ingin ingin segera berpindah rumah tetapi tiada tempat simpanan untuk barang-barang rumah anda kerana rumah baru masih belum dapat diduduki, anda boleh gunakan servis Warehousing kami supaya barang – barang anda selamat dan mudah untuk dipindahkan.

Kami mempunyai ruang yang luas untuk penyimpanan sekiranya anda mahukan servis ini.

Sekiranya anda berminat untuk gunakan servis ini, boleh hubungi kami untuk dapatkan FREE QUOTATION (Tekan Sini)

 

AIR FREIGHT

Air Freight
Loading Cargo for Air Freight

Servis pindah barang rumah atau pejabat secara door to door service melalui Air Freight ini kebanyakkannya dilakukan untuk anda yang ingin berpindah daripada Semenanjung ke Sabah / Sarawak / Labuan atau berpindah daripada Sabah / Sarawak / Labuan ke semenanjung.

Penghantaran melalui udara ini ada kelebihan dan kekurangan iaitu

Kelebihan = masa penghantaran yang cepat.

Kekurangan = kos yang agak tinggi.

Selain itu, kami juga boleh lakukan penghantaran kargo untuk syarikat – syarikat yang ingin menghantar barang syarikat seperti equipment & sparepart ke destinasi yang diinginkan di seluruh dunia termasuk Malaysia.

 

SEA FREIGHT

Sea Freight
Cargo Ship

Untuk servis pindah barang melalui Sea Freight, ramai memilih untuk gunakan servis ini kerana lebih murah tetapi kekurangannya adalah lambat masa penghantaran. Sekiranya, anda tidak mempunyai bajet yang mencukupi dan sanggup menunggu, boleh gunakan servis ini.

Selain itu, Rembau Movers juga boleh bantu membuat penghantaran kargo untuk barang-barang berat syarikat dengan Door to Door Service meliputi seluruh dunia termasuk Malaysia. Untuk dapatkan FREE QUOTATION (Tekan Sini)

Terima kasih kerana sudi membaca sehingga habis.

Sekiranya anda ingin menggunakan servis pindah barang kami boleh hubungi kami untuk kami bantu anda memindahkan barang anda. FREE QUOTATION (Tekan Sini)

Anda senang hati, kami gembira.

Related Posts

You Might Be Interested

Read more topics about the industry.