8 TIPS PINDAH RUMAH BERSAMA ANAK BULUS ANDA

  Anda adalah pemilik kucing? Anda nak pindah rumah? Anda mencari tips pindah rumah bersama si bulus anda? Anda wajib baca artikel ini. Apabila anda ingin pindah rumah, anda perlukan langkah berhati-hati kerana kucing bersifat Teritorial. Sifat ini menjadikan makhluk ini suka menghabiskan masa di dalam persekitaran atau circle mereka sendiri. Sekiranya, anda ingin pindah ke rumah…

CARA HANTAR KERETA KE SABAH SARAWAK TAHUN 2022

    Cara Hantar Kereta Ke Sabah Sarawak Tahun 2022 Perkara yang paling merunsingkan apabila nak pindah rumah atas sebab kerja dan juga sebab-sebab lain ialah macam mana nak hantar sekali kereta sendiri ni? Ada ke cara nak hantar kereta ke Sabah Sarawak? Haa jom saya tunjukkan cara nak hantar kereta ke Sabah Sarawak.  …

7 PANDUAN NAK PINDAH PEJABAT TAHUN 2022

Anda pasti teruja kerana dapat berpindah pejabat ke ruang yang lebih luas dan selesa untuk syarikat anda. Atau anda perlukan kawasan pejabat yang mudah akses. jadi, pelbagai tujuan nak pindah pejabat ke tempat baru. Sebelum nak pindah pejabat, anda perlu pastikan beberapa perkara. Jika anda abaikan, ia akan membuatkan anda stress dan produktiviti syarikat anda…

MACAM MANA NAK PINDAH KE SABAH,SARAWAK,LABUAN YA?

Cara Pindah Ke Sabah, Sarawak & Labuan ada 7 langkah pindah ke Sabah, Sarawak & Labuan daripada semenanjung. Langkah 1: Jangan Terburu – Buru Jangan terburu-buru untuk pindah rumah atau pejabat atau pindahkan barang sebab nak pindah ke Sabah, Sarawak & Labuan tak sama macam kita pindah dari Kuala Lumpur ke Negeri Sembilan. Rancang masa…

6 TIPS MUDAH PENJAGAAN PERABOT KAYU

  “baru beli setahun dah nampak buruk perabot aku ni.” “takkan la tiap tahun nak kena beli perabot baru. membazir la.” Anda pernah dengar atau alami situasi seperti di atas? Meh saya kongsikan cara mudah penjagaan perabot kayu. Lettss jomm!   6 Tips Mudah Penjagaan Perabot Kayu tips yang saya ingin kongsikan ini adalah antara…

3 SAIZ LORI PINDAH RUMAH

  Ada Masalah Saiz Lori Pindah Rumah Yang Sesuai? Anda pernah alami atau dengar perbualan di bawah? “saiz lori apa yang nak guna ni untuk pindah rumah. 1 tan ke 3 tan?” “Lori 1 tan cukup kot” Apabila hari untuk pindah barang rumah: “Alamak 1 tan tak muat pula nak sumbat semua barang. boleh tukar…

4 TIPS PILIH LORI SEWA YANG SESUAI

“apa saiz lori yang sesuai untuk pindah barang rumah saya ni ya?” “macam banyak ni barang nak pindah, lori 3 tan ke 5 tan ni??” Mesti ni antara soalan yang anda selalu fikir, betul tak? ini memang antara masalah utama bila nak pindah rumah. lori yang sesuai untuk kita pindah rumah. saya nak kongsi 4…

7 TIPS MUDAH PINDAH RUMAH

7 Tips Mudah Pindah Rumah “Peningnya nak uruskan barang-barang untuk pindah rumah ni.” “Adoi tak tahu nak mula daripada mana ni. banyak betul barang nak kemas.” Anda ada hadapi masalah seperti di atas? jom saya share tips mudah untuk anda pindah rumah. perkara yang anda perlu lakukan sebelum,semasa dan selepas pindah rumah. okayy letts jomm!…

8 SERVIS PINDAH BARANG REMBAU MOVERS

8 SERVIS PINDAH BARANG REMBAU MOVERS Servis pindah barang yang ditawarkan oleh Rembau Movers meliputi Seluruh Malaysia ( Semenanjung, Sabah, Sarawak & Labuan) serta Luar Negara seperti United Kingdom & Norway. 8 servis pindah barang yang Rembau Movers tawarkan ialah: Air Freight Sea Freight Warehousing House Movers Office movers Safety Box Movers Piano Movers Shipping…

APAKAH SERVIS MOVER?

Sebelum saya menjelaskan servis mover ni. Apakah yang dimaksudkan dengan perkataan Mover ni? Maksud Mover dari segi bahasa menurut tr-ex.me ialah Penggerak. Manakala, Dari segi istilah ialah Sebuah syarikat atau kumpulan yang menawarkan servis memindahkan barang daripada 1 lokasi ke 1 lokasi yang lain. Servis Mover Di Malaysia, ada beratus – ratus syarikat Mover yang menawarkan pelbagai…